Tuesday, November 1, 2011

Sure miner?

Norsk Folkehjelp har en god stund vært glad mottager av vår default good cause donasjon på Borgerpanelet.no. I stedet for å cashe ut poeng i et gavekort kan medlemmene donere poengene sine til gode formål. Medlemmene kan selv peke ut en mottager (Borgerskjerv) eller den mottageren vi har forhåndsdefinert. Det siste året har det altså vært Norsk Folkehjelps mineryddingsprogram. Markedsundersøkelser i bytte for minefri skolevei.

Vi i Opinion syntes selvsagt det var ekstra hyggelig at nettopp dette formålet var mottager av innsamlingen ved årets TV-aksjon. Nå er Borgerpanelistenes bidrag for dråper å regne mot TV-aksjonens 208 millioner, men alle monner drar som kjent, og tanken teller også.


Vår ukentlige 'fem på gaten' befattet seg selvsagt med denne tematikken. Det er ganske få som ikke gir penger dersom de får besøk, bare 7%, mens det er omtrent like mange som gir hhv over og under 200 kroner (29% i begge grupper). Vi ble imidlertid overrasket over at så mange som 35% hevder at de ikke fikk besøk av noen bøssebærer i det hele tatt! Et grovt overslag tilsier at Mineryddingsprogrammet kunne hanket inn 80-90 millioner til dersom alle hadde fått besøk.


Til neste år vurderer vi om Borgerpanelistene kan være bøssebærere i stedet. Det hadde vært noe!

No comments:

Post a Comment