Wednesday, August 11, 2010

Monstermaster

Når Google gir deg rundt 183.000 treff på ordet 'monstermaster' er det ikke helt presist (spillet Monster Master kommer også med), men det gir oss allikevel en idé om sprengkraften til dette ordet som i løpet av juli måned snek seg inn i språket. Vi skal ikke ta stilling til om disse mastene (som ikke på noen måte er mer monstrøse enn andre kraftledninger i norsk fjell- og fjordlandskap) er et gode eller et onde. Vi vil derimot peke på retorikken beslutningstagerne har benyttet. Den står dessverre til stryk. At regjeringen med statsministeren i spissen eklatant har unnlatt å ta hensyn til den følsomme sentrum-perifieri-spenningen i landet vårt er rystende. At man ikke har gjort en korrekt vurdering av miljøforkjempernes gjennomslagskraft er sjokkerende. At man samtidig smekket ut pressemeldingen om vedtaket ved inngangen til fellesferien og agurktiden (vi gjetter på at tidspunktet ikke var tilfeldig i et håp om at det ville vekke mindre oppsikt) er rett og slett ikke til å tro. Helt siden 2. juli har jeg ventet på at noen vestlendinger fra de berørte områdene skulle reise seg, renske strupen, og si noe sånt som at 'disse mastene er en fin løsning som vi støtter av hele vårt hjerte'. Men det har selvsagt ikke skjedd. Kanskje fordi de har sine politiske overlevelsesinstinkter i bedre behold? Jeg konstaterer at Ibsens Peer ikke har gått ut på dato: "Se der fikk fanden fordi han var dum...". Hjelpe og trøste oss. :ol@G

2 comments:

  1. Vel talt. Men bare sånn for ordens skyld, fins det faktisk folk i de "berørte områdene", som alt har rensket strupen i noen tid.

    Hilsen en helt ytterst i fjorden, som lurer på hvor t-skjorter med "Ja til monstermaster" fås kjøpt.

    ReplyDelete
  2. Det er mulig mastene er beste løsning for alt jeg vet, men det har øyensynlig ikke vært en prosess for å forankre det synet fra Regjeringens side. Jeg sukker og mimrer litt tilbake til de dager da stortingsdebatter med alle seter besatt. Beslutninger tas i Stortinget etter høringer og regjeringens framlegg (Proposisjon, melding etc.). La det bli debatt om regjeringens framlegg i Stortinget, det er der den politiske debatt skal foregå ikke i forvaltningen. Regjeringen er det øverste forvaltningsorgan og nær de har flertall som nå og "dresserer" sine partifeller i Stortinget til å mene som forvaltningsorganet vil blir det ingen debatt i Stortingssalen, den hives til media som de enkelte repressentanter føler for. Etter mitt skjønn feil, debatten skal ikke foregå i mediene alene, det skal være et supplement til Stortinget. Det som ikke framkommer i den ofissielle debatt kommer fram i media. Nå må jeg slutte, ellers skriver jeg meg halt ut på tyttebæra her. :-)

    ReplyDelete