Thursday, June 24, 2010

Charles Leadbeater til Oslo!

RECORD-prosjektet er inne i sitt siste år, noe som markeres med et åpent fagseminar den 10. september på Arkitekt- og Designhøyskolen i Oslo (AHO). Partnere i RECORD er AHO og Sintef i tillegg til Opinion + VIF, NRK, Telenor og Opera Software. Det blir et solid faglig nivå, og med en størrelse som Leadbeater som 'key note speaker' er vi sikre på at dette blir verdt penga og vel så det! Sist han entret podiet i Norge var for over 3 år siden, det ble en stor suksess, og de av oss som var der husker forestillingen fortsatt.
Det blir selvsagt stort fokus på sosiale medier, ikke nødvendigvis som fenomen (det er det andre som tar seg av), men snarere hvilke muligheter sosiale medier byr på i utvikling og testing av ulike løsninger. Opinion har i RECORD hatt ansvaret for en såkalt 'Living Lab' som i prinsippet benyttes som plattform for brukerstyrt innovasjon eller annen brukermedvirkning i forskjellige prosesser.
For rundt ett år siden gjennomførte vi et større testprosjekt med Landbruks- og Matdepartementet, der vi så på hvordan man ved hjelp av en gruppe mennesker i et lukket virtuelt rom (en Living Lab) kunne hente impulser til utforming av praktisk landbrukspolitikk. Konklusjonen var ganske klar; det virker! Dette caset ble i sin helhet presentert på forrige RECORD-seminar, og Sunneva Kilsti på Opinion
som var ansvarlig prosjektleder deler gjerne våre erfaringer med den som er interessert!
En sommer står for døren, og vi har tenkt å bruke tiden frem til den 10. september med å slappe av og glede oss til et spennende seminar. Håper vi sees!

No comments:

Post a Comment